Sikeresen lezajlott pénteken a Gádor Trail terepfutóversenyünk. Fényképes beszámolóval hétfőn jelentkezünk majd, addigra összegyűjtjük a versenyről készült képeket.

Az ünnepélyes eredményhirdetés szombaton a bográcsparti végén volt. Minden kategóriában megtapsoltuk, megjutalmaztuk a dobogósokat.

A teljes eredménylistát az alábbiakban közöljük:

EREDMÉNYLISTA

Tisztelt Szülők, Vendégeink!

A május 21-re tervezett Bográcsparti, a reggeli szeles-esős időjárás miatt egy órával később, délelőtt fél 10 - 10 órakor kezdődik majd. Megértésüket köszönjük!

Várjuk Önöket!

Üdvözlettel:

Az iskola Vezetősége és Tantestülete

Sok szeretettel várjuk

a leendő elsős gyermekeket

ÓVODAI ISMERKEDŐ FOGLALKOZÁSRA

a tanító nénikkel

2022. március 24. csütörtökön

16:15-17:15 óráig

közben

szüleiket egy kötetlen beszélgetésre és iskolabejárásra  az intézmény vezetőségével.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Gádor Általános Iskolaimage003

1222 Bp. Gádor u.101-105.

Telefon: 424-76-13

Tisztelt Szülők!

2022. január 31-én az intézmény biztosítja az iskola területén tartózkodó tanulók felügyeletét 8-10 óra között a figyelmeztető sztrájk ideje alatt.

A tanítás 10:05-kor kezdődik órarend szerint a 3. órával. Az érkező gyerekeknek 3/4 10-től van gyülekező az udvaron.

13 órától összevont ügyelet lesz a délutáni félévi értekezlet miatt.

Perge Éva
intézményvezető

Ezen az egyedülálló kiállításon vett részt iskolánk 5.n. osztálya Vera nénivel és Kati nénivel. A különleges és néha rémisztő tárlat nagyon tetszett a gyerekeknek. A hivatalos tárlatvezetéshez audioguide eszközt is kaptak, továbbá 3D-s szemüveget és rejtvényt is fejthettek jutalomért, majd a végén filmnézéssel zárult a program.

elsosokKedves leendő elsős Szülők!

A beiratkozás időpontja:
2014. április 28-29-30. (hétfő, kedd, szerda)

Kérjük az iskolánk körzetébe tartozó, leendő elsős gyerekek szüleit, hogy amennyiben hozzánk szeretnék beíratni gyermeküket, legyenek szívesek a 
beiratkozás első napján megjelenni az iskolában. Kérésünk oka, hogy a körzeten kívüli jelentkezők felvételi lehetősége miatt fontos tudnunk, hány körzetes gyermekre számíthatunk.
 

Kedves versenyző diákok és szülők!

Több mint 140 nevezés érkezett a pénteki futóversenyünkre. Mi már nagy izgalommal készülünk, reméljük, hogy idén minden úgy sikerül majd, ahogy elterveztük.

Készítettem egy tájékoztató levelet a legfontosabb információkkal, kérem minden induló olvassa el. Megtudható belőle többek között az is, hogy kinek mikor indul a futama, és hogyan jut el a helyszínre.

TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL A FELKÉSZÜLÉSHEZ

KÍSÉRÉSI BEOSZTÁS (a táblázat több munkalapból áll)

FUTAMBEOSZTÁS (a

...

Biztosan sokan emlékeztek rá, hogy az elmúlt tanév októberében az iskola 60 éves szülinapját egy közös futóversennyel ünnepeltük. Csodás őszi idő volt, s a suli 150 tanulója nagy lelkesedéssel vágott neki a rozsdabarna erdő kanyargós ösvényeinek, hogy a választott távja után a Tétényi-Fennsíkon célba érhessen.

A verseny annyira jól sikerült, hogy már akkor eldöntöttük, mindenképp szeretnék folytatást. Május 20-án, alig két hét múlva ismét rajthoz állhattok, hogy bizonyíthassátok

...

A 2018/2019-es tanévben meghirdetett Olvass.el! országos online olvasási vetélkedőn az első hat közé került " A négy könyvszellem" négytagú csapata, mely a Kaposvári Egyetemen rendezett döntőben 1. helyezést ért el. A csapat tagjai: Bárány Domonkos; Georgiu Artemisz; Hubják Nóra és Medgyesi Imola 4.n. osztályos tanulók.

Felkészítő tanár: Váczi Éva

Gratulálunk!

Illinger Peti révén a "Hozd el az osztályodat vitorlázni!" program keretében egy "pöffös" kalandban volt része az 5.n osztálynak, szülőkkel, testvérekkel és az osztályfőnökükkel Fövenyesen (PÖFF Sportegyesület). Litkey Árpi és Zsuzsi szervezésében és segítségével csodálatos élményben lehetett részük, kipróbálhatták a vitorlázás tudományát egy gyönyörű késő nyári meleg napon, amit közös ebéddel és játékkal, valamint egy kis golfozással zártak a Balaton partján. Okleveleket (ajándékokat is)
...

Létfenntartó szervek és feladatuk 
    A vöröshagyma

2. Szaporító szervek és feladatuk
    Burgonya és kártevője

3. Fejes káposzta
    Paprika

4.Az alma és kártevője

5. A madarak jellemzői
    A házi tyúk

6. Emlősök jellemzői
    A szarvasmarha

7. Életjelenségek
    A földigiliszta

8. Rovarok jellemzői
    A házi légy

Perge Éva

Az Erkölcstan/Hit-és erkölcstan oktatással kapcsolatban 2013.03.25-én megjelent a 22/2013. EMMI rendelet.

A rendelet valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által küldött fontos információkat közöljük:

 • Szülői tájékoztatót tartanak a leendő 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. 8.osztályos tanulók szüleinek a hit- és erkölcstan oktatásról iskolánkban a bejelentkezett egyházak képviselői:
  2018. március 8-án, csütörtökön 17.00 órakor.
 • A leendő elsősök szülei a beiratkozás alkalmával, a leendő
...

A nyár folyamán a következő napokon tartunk ügyeletet 9-13 óra között iskolánkban:

2021. június 30. szerda
2021. július 14. szerda
2021. július 28. szerda
2021. augusztus 11. szerda
2021. augusztus 25. szerda

A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyének budapesti fordulóján nyolcadikos csapatunk 3.helyen végzett. A fővárosi fordulót, 2019.05.31-én rendezték meg a Bikás parkban. A versenyen 5 gyakorlati és 4 elméleti állomáson kellett bizonyítani a tudásukat.

A csapat tagjai:

 • Horváth Krisztina 8.a
 • Kober Réka 8.a
 • Szabó Flóra 8.a
 • Szabó Zsófia 8.a
 • Hunics Balázs 8.b

Gratulálunk!

Felkészítők: Kántor Lászlóné és Pelle Ildikó

Csütörtök délután az 5.n. osztály Vera nénivel halloweenesre díszítette a termét, majd mindenki tökfaragásba kezdett. Az elkészült tökök később mécsesként világítottak, míg a gyerekek otthonról hozott, dekoratív édességeket falatoztak. A délutánba pár játékos vetélkedő is belefért.
Rémesen jó nap volt.

További képek

0. tétel Bemutatkozás/Vorstellung

 1. tétel Családom/Meine Familie
 2. tétel Sport/Sport
 3. tétel Kedvenc állatom/ Mein Lieblingstier (die Hauskatze)
 4. tétel Napirend/ Tagesablauf
 5. tétel Iskolám/Meine Schule
 6. tétel Lakókörnyezet/Wohnmöglichkeiten (unser Haus, mein Zimmer)
 7. tétel Kedvenc ételem/Essen und Trinken (was ich gerne koche)
 8. tétel Szabadidő/Freizeit
 9. tétel Városom, Budapest/Meine Stadt, Budapest
 10. tétel Országismeret/Landeskunde (Deutschland)

+ szövegértés/képek

Békyné Csabai Éva

A művelt és egészséges gyermekekért alapítvány közhasznúsági jelentésea 2008. évről

 

Az alapítvány közhasznú tevékenységét a nevelés és oktatás, a képességfejlesztés, a szabadidős tevékenységek és az ismeretterjesztés területén végzi. Ezen belül a 2008. évi célkitűzések a korábbi évek programjainak támogatásán kívül az oktatás technikai feltételeinek javítása volt.

Rendszeres, ismétlődő támogatások, melyek ebben az évben is előnyt élveztek:

 • lovaglás
 • kézműves és korcsolyázós nap
 • projektoktatás eszközei,
...

Lassan, de biztosan megérkezik a hamisítatlan tavasz, s itt az ideje egy igazi tavaszi gádoros gyalogtúrának is. Jövő szombatra egy kultikus helyszínt választottam túránk helyszínéül, ahol a csapatunk apraja-nagyja már megfordult. A képből gyorsan ki lehet találni hol készülhetett, de ha nem ismered fel hol készült, akkor mindenképp tarts velünk és csodáld meg élőben! Április 30-án sok szerettel várunk!

Kérljük ha teheted, részvételi szándékodat péntekig jelezd!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A TÚRÁRÓL

A kerületi Corvina könyvtárhasználati vetélkedőn a 6.a csapata , Csabai Anna, Szekszárdi-Olekszik Luca az ELSŐ helyen végeztek, míg a 6.b csapata, Kátai Lívia és Józsa Emese pedig a negyedik helyen. 

Felkészítő tanár: Geiger Klára

Gratulálunk!

FELHÍVÁS szja 1%-ról való rendelkezésre

Kedves Szülők, Támogatók!

Alapítványunk 28. éve támogatja az iskola oktató-nevelő munkáját. 2018-ban mintegy 1.495.000 Ft értékben nyújtottunk támogatást iskolai programokhoz, tevékenységekhez ebből 578.000 Ft-ot pályázatokon nyertünk.

2.800.000 Ft támogatást kaptunk Önöktől az életrevaló program bevezetéséhez, melyhez az alapítvány még 1.300.000 Ft-ot tett hozzá jótékonysági bevételekből és az szja 1%-ból.

Szeretnél egy hosszú túrát tenni őszi színekben pompázó hatalmas erdőségekben? Szeretnél lepillantani a Börzsöny legmagasabb csúcsára épült kilátóról? Szeretnél szabad tűzön készült ételt sütni? Szeretnél kellemes fáradtsággal hazaérni? Szeretnél egy szuper társasággal túrázni?

Ha a fenti kérdésekre igen a válaszod, akkor sok szeretettel várunk október 16-án megrendezésre kerülő iskolai gyalogtúránkon.

Az túra kiírását és a tudnivalókat itt olvashatod.

Keresünk és várunk tanítót  1. osztályosok mellé napközibe, ahol néhány tárgyat tanítani is kell.

Jelentkezés Perge Éva intézményvezetőnél Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

...

A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyének területi fordulóján nyolcadikos csapatunk 1.helyen végzett. 
Horváth Krisztina 8.a
Kober Réka 8.a
Szabó Flóra 8.a
Szabó Zsófia 8.a
Hunics Balázs 8.b
Gratulálunk!

Felkészítők: Kántor Lászlóné és Pelle Ildikó

A Szily Kálmán Műszaki Szakgimnáziumban jártak hetedikeseink Vera nénivel. Megismerkedtek a kiadványkészítés különböző szakmáival (grafikus, tördelő, nyomdász, könyvkötő, stb), és lehetőségük volt elkészíteni első saját "kiadványukat" is. A barátságos, vendégszerető légkörben sok érdekességet tudtak meg ezekről a ritka szakmákról.

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek.

Fényképalbum

Kormos Erika néni és Juli néni már reggel 7 órakor elindult a 3.a. osztályos gyerekekkel, hogy egy kellemes délelőttöt töltsenek az Operában. A gyerekek olyan helyekre jutottak be, ahol azelőtt Sissi járt és más uralkodók, megnézhették a művészbejáró falát borító portrékat, festményeket és meg is etették, itatták őket....és ez idő alatt tanulniuk sem kellett. 12.11-én 4.a. és 4.e. osztályos diákjaink is részt vettek ezen a programon.

Március 19-én a hosszú téli pihenő után végre útra kelnek iskolánk túrázó diákjai. Első útjuk a Pilisre vezet majd, ahol megcsodálják a Bodlog Özséb kilátó nyújtotta panorámát, majd a Vaskapu érintésével egy körtúrán térnek vissza a túra kiindulási pontjára, Pilisszántóra. A túra nyílt, bármely diákunk csatlakozhat. Előzetes jelentkezés nem szükséges, de megköszönjük, ha részvételi szándékodat pénteken jelzed felénk.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A TÚRÁRÓL

 

Január 24-én immár harmadik alkalommal tartották meg a fiatal budafok-tétényi tehetségek fórumát, ahol hagyományosan kerületünk ifjú sportolói maguk közül választották ki a “Budafok-Tétény Sportbüszkesége” díj nyertesét. Idén a kajak-kenus Őry Zsombor Erős vehette át a díjat a Klauzál Házban tartott esten.

A „2019 Budafok-Tétény Sportbüszkesége” cím jelöltjei között 5 gádoros diákunk is szerepelt!

Boros Kinga (3n) Fit-Kid sportágban a Fitness Team Budapest versenyzőjeként Országos I. helyet

...

Iskokánk csapata az 5.-6.osztályos kategóriában az első helyen végzett a kerületi német versenyen.
A csapat tagjai: Körmendy- Szomoru Panna 5.n
Szekszárdi- Olekszik Lili 5.n
Szaniszló Ágnes 5.n
Gratulálunk!

Felkészítő tanár: Rostás Mónika

Zsuzsa néni, Eszter néni és az 5.n. a Millenárison működő Láthatatlan kiállításon jártak.
"A Láthatatlan Kiállítás Budapest egyik leglátogatottabb programja, mely Prágában és Varsóban is várja az érdeklődőket!
A kiállításon a résztvevők csupán tapintás, hallás, szaglás és egyensúly érzékelés útján jutnak információkhoz. Így a látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhatják, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával is lehet szép és teljes a világ.
A Láthatatlan

...

Az őszi esős időjárás miatt csak a 3-4. korcsoport kerületi atlétikai versenyét rendezték meg.

Eredményeink

Néhány kép a versenyről

Kedves Szülők, Diákok!

Örömmel vettük, hogy betelt a Vivicittá futóversenyre szánt 50 fős keret, iskolánk nagy létszámmal képviselteti magát a tavaszi szezon egyik legjelentősebb futó eseményén, a Vivicittán.

A pólók, rajtszámok már megérkeztek az iskolába, ezeket a csütörtök-pénteki nap során minden tanulónk kézhez fogja kapni az alábbi tájékoztatással együtt, melyet itt a honlapon is közzéteszünk. Kérjük Önöket/Benneteket, hogy figyelmesen olvassák el a leírtakat, s ha további kérdések

...

A kerületi páros fizika versenyen a dobogós 3.helyet érték el nyolcadikosaink, Tar Péter 8.a, Wang Jingbo 8.a.

Gratulálunk!

Felkészítő tanár: Tevan Zsolt

A Millenáris ideiglenes sport élményparkjában járt Szendi Éva néni és osztálya Magdi néni kíséretében.
A gyerekek a STARTtól indulva egy imitált stadionban találták magukat, ahol több sportágban is felmérhették a tudásukat, kipróbálhatták magukat. A CÉLnál megtudhatták eredményeiket és a győztesnek járó kupát is a magasba emelhették.

Az alábbiakban a felsős tantárgyak és osztályok taneszközkészletei láthatók...

Kedves Szülők!

Március 7-11. között fogadóestek lesznek iskolánkban. Az alábbi táblázat tartalmazza a tanárok fogadóidejét, és elérhetőségét. Amennyiben szeretnék az érintett pedagógussal felvenni a kapcsolatot kérjük, hogy a fenti emailcímen jelentkezzenek be nála március 7. előtt. A pedagógus visszajelez, megüzeni az időpontot és a beszélgetés módját.

FRISS! A csőtörést helyreállították, köszönjük minden szülő segítségét!

Tisztelt Szülők!

Zajlik nálunk az élet. A mai napon feltártak egy újabb csőtörést a főépület mögött.

A holnapi napon 14 órától csőcsere lesz, ami miatt a főépületben nem lesz víz.

Kérem Önöket, hogy holnap (dec. 01.)délután 14 óráig aki teheti vigye haza gyermekét, vagy írjon kikérőt számára írásban, hogy a főépületet le tudjuk zárni!

Az összevont ügyeletben a gyerekek a faházban lesznek, ott lesz víz.

Köszönöm

...

A budapesti Nyelvész versenyen:

III. lett Jankó Léna 1.a,
IV. helyezést ért el Szerencsi Pál 3.a, és Polgár András 1. n
VI. helyen végzett Pajter Olívia 1.b

Felkészítő tanárok : Mártonné Dudás Andrea, Tégli Dóra, Nagy Lászlóné, Mészáros Ákosné

Játékos fejtörők, kincsvadászat, filmnézés, és persze olvasás hajnalig.

További képek.

info2019Március második hetében rendezték meg kerületünkben az informatika versenyeket, melyen természetesen diákjaink is részt vettek.

Legtöbb babért idén a szövegszerkesztés kategória hozott számunkra, ahol két dobogós helyet is sikerült elhoznunk.

Zelenák Gergő 8.A osztályos tanuló az első, Kovács Réka 8.B osztályos tanuló pedig a második helyen végzett. Felkészítő tanáruk Puskás Zoltán. Eredményükkel bejutottak a budapesti fordulóra, mely április közepén kerül majd megrendezésre.

Gratulálunk, és

...

Január 11-én 7. évfolyamunk gyűlt össze iskolánk legnagyobb termében. Tanulóink látványos prezentációkkal és színes előadásokkal készültek.

További képek.

November 7-én rendezzük meg az iskola házi tájékozódási és túraversenyét a Gerecse térségében, melyre 3-5 fős diákcsapatok jelentkezését várjuk.
A verseny részletes kiírása megtalálható az iskola honlapján, jelentkezni péntekig lehet Puskás Zoltán tanárúrnál.
Sok szeretettel várunk mindenkit!

A kerületi angol versenyen két diákunk is dobogós helyen végzett.

Sándor Barnabás 6.b 2.hely

Popovic Lea 5.a 3.hely

Felkészítő tanárok: Leskó Gabriella, Németh Tibor

Idén is korizni mentek, mennek felsős osztályaink a BHG jégpályára. A 7.a és 7.n után az 5.n. osztály először korizott!

KÉPEK

NAP

IDŐ

FOGLALKOZÁS

ÉVFOLYAM

HELY

TANÁR

 

Hétfő

14.45 - 15.30

Játékos atlétika

1.

Tornaterem

és sportudvar

Gyollai M.

Kedd

14.15 - 15.00

Atlétika

3.-4.

Tornaterem

és sportudvar

Gyollai M.

 

 

15.00 - 16.00

Játékos atlétika

2.

Tornaterem

és sportudvar

 

Szerda

14.15 - 15.00

Testnevelési játékok

5.-6.

Tornaterem

Gyollai M.

 

15.00 - 16.00

Játékos atlétika

3.-4.

Tornaterem

és sportudvar

 

Csütörtök

14.00 - 15.30

Kézi-és kosárlabda

5.-8.

Tornaterem

és sportudvar

Szendi É.

 

Péntek

13.30 - 14.30

Aerobic

1.-8.

...

Hunics Balázs nyolcadikos tanulónk 3.helyezést ért el a kerületi Teleki Pál Földrajz Versenyen.

Felkészítő tanára: Csizmaziáné Dömös Veronika

Partnereink

bakosfa iskolagyumolcs  
kobold 004    

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Eseménynaptár

Május 2022
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

Cs máj. 26
Felsős projektnapok
P máj. 27
Felsős projektnapok
P jún. 03 @08:00 - 05:00PM
Tanítási szünet
Szo jún. 04 @08:00 - 05:00PM
Tanítási szünet
V jún. 05 @08:00 - 05:00PM
Tanítási szünet
Free Joomla! templates by AgeThemes