Horváth Anikó
Beosztás:
iskolapszichológus
E-mail küldése
(elhagyható)
Egyéb információk:
Kedves Szülők, kedves Diákok!
 
Horváth Anikó vagyok; pszichológus, család- és párterapeuta jelölt. A pszichológusi tapsztalataimat a három gyermekem nevelése során megélt élményeim is színesítik.
 
A Gádor Általános Iskolában csütörtökön 10-15.30, és pénteken 9.30-15.00 közöttvagyok elérhető.
 
Elérhetőség, időpont egyeztetés: pszichologusgadorsuli@gmail.com
 
 

Diákoknak

 

Kedves Diák!

 

Kérlek, fordulj hozzám bizalommal, ha:

 • - gyakran vagy szomorú, rosszkedvű vagy dühös (még ha sokszor nem is tudod az okát)
 • - úgy érzed magányos vagy és nincsenek barátaid
 • - úgy érzed senki sem ért meg
 • - nem találod a helyed az osztályban; nehezen jössz ki osztálytársaiddal, tanároddal vagy másokkal
 • - nehezen megy a tanulás; nagyon izgulsz felelés és dolgozatírás előtt/közben
 • - történt veled valami, ami nagyon bánt, vagy úgy érzed, nem tudsz vele mit kezdeni.
 • - bánt valami, de nem tudod, kinek mondhatnád el azt.

.

Írj nekem bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre (csak én olvasom) és megbeszélünk egy időpontot a személyes találkozásra, vagy kopogj be hozzám a suliban a fogadóóráim ideje alatt. :-)

 

Mire számíthatsz a velem való találkozás során?

Első alkalommal megismerkedem veled és a problémáddal, amivel hozzám fordulsz. A problémát, amivel érkezel, Te magad tudod majd megoldani, én támogatással és eszközökkel foglak segíteni ebben. Találkozásunk ideje alatt (ami 45 perc) beszélgetni fogunk, rajzolni és talán néhány teszt kitöltésére is megkérlek majd. E rajzok és tesztek segítségével jobban megismerlek téged, ezáltal jobban tudok neked segíteni. Az első találkozás után megállapodunk abban, hogy jössz-e még hozzám, és ha igen hogyan fogunk együtt dolgozni a továbbiakban.

 

Amit még nagyon fontos tudnod:

Amennyiben abban állapodunk meg, hogy többször jössz hozzám, második alkalommal magaddal kell majd hoznod a szülői beleegyezésről szóló, aláírt nyilatkozatot (az iskolában kérhető vagy az oldalon is megtalálható).

Szüleidnek tudniuk kell arról, hogy egynél többször fogsz hozzám jönni és bele is kell egyezniük.

Pszichológusként titoktartási kötelezettségem van, ami azt jelenti, hogy abból, amit megbeszélünk, csak olyat mondok el tanárodnak és szüleidnek, amibe beleegyezel. Ez alól kivételt jelent minden olyan dolog, ami veszélyt jelent rád vagy másokra nézve.


 

Szülőknek

 

Kedves Szülő!

 

Kérem, forduljon hozzám bizalommal, amennyiben:

 • - nehézség adódik az iskolába való beilleszkedés során
 • - gyermekének nehéz barátokat szereznie
 • - gyermeke gyakran szomorú, zárkózottá válik, vagy hirtelen változik a hangulata
 • - gyermeke magatartási problémákkal küzd akár otthon, akár az iskolában
 • - a gyermek jegyei leromlottak vagy szorong teljesítménye miatt
 • - a családban valamilyen nagy változás történt (például válás, költözés, testvér születése, családtag halála), vagy olyan családi problémák merültek fel, melyek hatással vannak a gyermekre.
 • - gyermeke rendszeresen olyan testi tüneteket mutat (például fejfájás), amelyek mögött nincs kimutatható szervi probléma.

.

Felmerülő kérdéseit írja meg bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, ahol személyes találkozó időpontjának egyeztetésére is lehetősége van.

 

Fontos tudnivalók:

Amennyiben Ön jelzi a problémát, először Önnel találkozom, majd ezt követően gyermekével (amennyiben az szükséges). A találkozás során felvázoljuk a problémát, megbeszéljük a gyermek adatait, körülményeit, majd ezt követően a következő lépéseket.

A gyermek találkozását velem a pedagógusa is kezdeményezheti, amennyiben úgy ítéli meg, hogy a segítségemre van szükség. Természetesen erről tájékoztatjuk Önt és beleegyezését kérjük.

Mint pszichológust, engem a titoktartás kötelez, ami azt jelenti, hogy a megbeszéltekből csak azt jelzem vissza a pedagógus felé, amiben előzőleg megállapodtunk. Ez alól kivételt jelent minden olyan információ, amely alapján a gyermek vagy mások biztonsága veszélyben van.

Amennyiben indokoltnak látom, hogy gyermekének több segítségre van szüksége, Önnel egyeztetve javasolhatom gyermeke további ellátását a Pedagógiai Szakszolgálatban.
 

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

2020. január 27., hétfő 00:00
A-hét
2020. január 29., szerda 17:00
Szülői közösségi választmányi ülés
2020. február 02., vasárnap 09:00
Barlangtúra
Free Joomla! templates by AgeThemes