A Magyar Népmese Napja

madar2019. szeptember 27. péntek

A MAGYAR NÉPMESE NAPJA

(szeptember 30.)

alkalmából

var

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! madar2

Idén a Dunán indult a túraszezon

Szeptember 14-én ragyogó napos idő fogadta 27 fős alakulatunkat, akik ebben a tanévben iskolánk túrázócsapatának szezonnyitó evezésére vállalkoztak. Szentendréig busszal utaztunk, gyorsan vízrebocsájtottuk a 8 hajóból álló flottánkat, s kezdtetét vehette a 15 kilométeres vízi kaland. Elsőként a folyóról figyelhettük meg Szentendre csodás belvárosát, miközben nagyon kellett figyelnünk a Duna nem kis hajóforgalmára. Másodszorra a Lupa-szigetnél kötöttünk ki, majd egy vadregényes kis holtágat is felfedeztünk. Végül áthaladtunk a Megyeri-híd alatt, s a Szentendrei-sziget végénél már a nagy Dunán a Római parton ért véget kaland. Kellemesen megpirultunk a napon, kicsit el is fáradtunk, de nagyon jól éreztük magunkat!

Folytatás októberben.

Fényképalbum

Fuss velünk a Budapest Maratonon

Az elmúlt évben 64 diákunk vett rész a Budapest Maraton Fesztivál gyermekszámain. Idén is lehetőség van hogy gyermekek és szülők kedvezményesen vegyenek részt az ország legnagyobb és talán leghangulatosabb futóversenyén szeptember 28-án.


A kedvezményes nevezéshez az alábbi linken található nevezési lapot kell kitölteni, s a nevezés ellenértékét szeptember 20-áig behozni Puskás Zoltán tanárúrnak, aki idén is vállalja a szervezési és kísérési feladatokat.

https://iskola.futanet.hu/registration/oV8io61aU38fnKxY

Ötödikeseket avattunk

Az osztályfőnöki negyedórában egy iskolára vonatkozó kvíz kitöltésével kellett tanúbizonyságot tenniük legújabb felsőseinknek, hogy megértek a felsős életre és már mindent tudnak az iskoláról... A nagyszünetben a nyolcadikos diákoktól kellett összegyűjteniük osztályképük darabkáit és azokból kirakni hiánytalanul a képet; majd az iskola felsősei és vezetői előtt lerakták az ünnepélyes ( inkább vicces) esküt. Az iskolazászló megérintésével pedig igazi 5.a. és 5.n. osztályos felsőssé váltak!

Tanévzáró túra Csehországban

Iskolánkban hagyomány, hogy a tanév végeztével egész évben aktív és lelkes túrázóink kitekintenek a nagyvilágra egy egyhetes külföldi túra keretében. Idén júniusban ez az ablak Csehországra nyílt meg, melyet egész jól sikerült felfedezni magunknak.

Június 21-én késő este a kelenföldi pályaudvarnál gyülekezett 30 főt számláló csapatunk, hogy az éjszakai járattal eljusson Prágába. A cseh főváros másnap kicsit borús arcát mutatta felénk,midőn átsétáltunk az ódon Károly-hídon a Moldva túlsó partjára, s felbaktattunk a várnegyed macskaköves utcácskáin a "Hradzsinba", ahonnan pompás kilátás nyílt a tornyokkal díszített belvárosra.

Támogatónk

bakoslogo

Köszönjük a Bakos Faipari Egyéni Cégnek, hogy segített iskolapadjainkat felújítani és könyvtárpolcainkat elkészíteni.

kobold 004

szelektiv