Balatoni kerékpártúra

A hűvös, esős május nem kedvez túrázóinknak, így a 11-12-i hétvégén lebonyolított Balatoni kerékpártúrára is mindössze 7 tanulónk nevezett. Szombaton Balatonfüredről indultunk, s erre a napra az északi part végigkerekezése lett betervezve. Rövid pihenő erejéig megálltunk Tihanyban, Balatonakaliban, Révfülöpön és Badacsonyban. 85 kilométer letekerése után értük el Keszthelyt, s az aznapi célunkat a Gyenesdiás felett található Nagyrétet. Küzdöttünk a széllel, megpirultunk a naptól, de mindenki ügyesen teljesítette a szakaszt.

Fővárosi és országos angol nyelvi verseny

Május 11-én szombaton délelőtt öt órán keresztül zajlott a küzdelem a főváros legjobb, 6-8. évfolyamos angolul tanuló diákjai között a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Budapesti Általános Iskolák Angol Nyelvi Vetélkedőjén, népszerű nevén a „Benchmark-on”. Budafokot a kerületi versenyen legjobb teljesítményt elért diákok képviselték három fős csapatot alkotva, így iskolánkból a 6.b-s Sándor Barna képviselte két kempelenes társával. A fiúk végül az előkelő 2. helyet szerezték meg.

A napokban kaptuk kézhez az értesítést Barnabásnak a FOX International Competition (nemzetközi angol nyelvi verseny) országos fordulóján elért helyezéséről is: „Bunnies” (5-6. osztályos korcsoport) kategóriában a 9. helyen végzett 370 induló között.

Mindkét kiváló eredményéhez gratulálunk!

Felkészítő tanár: Leskó Gabriella

Mozdulj Budafok-Tétény

Szombaton 6 gádoros és 1 vegyes csapattal képviseltük iskolánkat a nagyon színvonalas fittségi sportvetélkedőn. Négy motorikus próba (felülés, törzsemelés, fekvőtámasz, helyből távolugrás) elvégzése után következett a „félelmetes” Cooper teszt (12 perces futás). Csapataink teljes erőbedobással és nagy kitartással versenyeztek. Papp Emília (5a), Bárány Domonkos (4n) és Balogh Bence (2a) egyéni aranyérmet szerzett. A „Százlábúak” a csapatversenyben a 2. helyen végeztek! Gyollai Magdi néni egyéni 1. és csapat 3. helyet (vegyes csapat) szerzett.

Házi aerobic verseny

42 diákunk vett részt az immár hagyománnyá vált Házi Aerobik versenyünkön. A „Follow the Leader!”, azaz a „Kövesd a vezetőt!” versenyen egy 45 perces aerobik mozgásprogramon vettek részt a gyerekek. A pontozók a mozgástanulási képességet és a kivitelezést értékelték. Születési évenként az 1. helyen végzettek jutottak tovább a kerületi versenyre.

Gyorsasági görkorcsolya eredmények

Két kisdiákunk is 2. helyezést ért el a Budapesti Gyorsasági Görkorcsolya Diákolimpián, amatőr kategóriában. Puksa Veronika 1.b és Bonyhádi Siimon 2.n osztályos tanulónk egyaránt továbbjutott az Országos Diákolimpiára! GRATULÁLUNK!

Támogatónk

bakoslogo

Köszönjük a Bakos Faipari Egyéni Cégnek, hogy segített iskolapadjainkat felújítani és könyvtárpolcainkat elkészíteni.

kobold 004

szelektiv