Perge Éva néni oldala

5. évfolyam TTUD - biológia

 

Iskolánk biológia tantervében ötödik osztályban a körülöttünk élő növényekkel, állatokkal, az emberi test működésével ismerkedünk a természettudomány tantárgy kereteiben.

 Az év során az osztályzás 1-5-ig történik.

 A tanév folyamán 4 témazáró dolgozatot írunk (a növények felépítése; állatok felépítése; az emberi test működése). A témazáró dolgozat összeállításánál támaszkodom a munkafüzet feladataira is. A munkafüzet feladatait házi feladatként óráról órára meg kell csinálni, félévek végén "billentőjegy" esetén beszámítom a rendszeres munkát.

A témazáró érdemjegye piros jegy ( két jegynek számít az átlagban)

Témazárót pótolni kell és lehet javítani (1-es érdemjegy esetén), a megbeszélt időben (főleg kedd és szerda 14-15 óra). Mindkét jegyet beszámítom az átlagba. Témazárót pótolni kell!

A nem pótolt témazárókat sajnos 1-es jeggyel zárom a félévek végén.
Óra elején rendszeresen kérem számon az előző órán tanultakat, így érdemes óráról órára készülni!

 Félévenként beszedem a füzeteket és leosztályozom. Az esetleges hiányzásokat kérem pótolni! (Lehet a tankönyv segítségével vázlatot írni és rajzolni) Csak hiánytalan füzet kap 5-ös érdemjegyet. Számít a füzet külalakja (rajzok, beragasztott képek, írás).

Szinte minden órán továbbhaladunk, de az e-naplóban lehet követni a haladásunkat!



  A tanév folyamán egy önálló megfigyelés levezetése a feladat. A cél az önálló munkára nevelés, szeretnénk, ha a biológiai ismereteinken kívül megtanulnának megfigyeléseket végezni a természetben, ezeket lejegyzetelni, értelmezni. A tanulók erre a munkára piros jegyes osztályzatot (két jegynek számít az átlagban) kapnak. A megfigyelés egy projektórával zárul, ahol majd be kell mutatni a füzetben vezetett megfigyelési naplót és a megfigyelt tárgyat is.

 

Az év végén ötös szerzési lehetőség: Knight: Lassie című könyvének elolvasása, melyről szóbeli beszélgetéssel lehet a jegyet megkapni.

 

Sikeres évet kívánok!

 

 

 

 

Nemzeti Együttmüködési Alap

Alapítványunk a 2019. évműködési kiadásainak fedezésére sikeresen pályázott a Nemzeti Együttműködési Alaphoz és 154.000 forintot nyert. Köszönjük a támogatást.

Itt talál meg minket

Közösségi oldalunk

életrevaló

agenda21 okoiskola tehetsegpont umwelt unesco
© Gádor Általános Iskola 1950 - 2019 - minden jog fenntartva.

E-napló belépés

ekreta weblap

Legújabb események

P márc. 29
Tavaszi szünet
Szo márc. 30
Tavaszi szünet
V márc. 31
Tavaszi szünet
H ápr. 01
Tavaszi szünet
K ápr. 02
Tavaszi szünet
Sze ápr. 03
Tavaszi szünet
Cs ápr. 04
Tavaszi szünet
P ápr. 05
Tavaszi szünet
Szo ápr. 06
Tavaszi szünet
V ápr. 07
Tavaszi szünet
Free Joomla! templates by AgeThemes