Túrázóink meghódították a Dunántúl tetejét

Egészen az ország nyugati határvidékére vezetett iskolánk túrázócsapatának tavaszi hosszú útvonala. Az április 13-14-i hétvégén az Dunántúl legmagasabb pontját, a Kőszegi-hegységben található 884 méteres Írott-kő csúcsot hódítottuk meg 26 fős csapatunkkal.

Kellemetlen, évszakhoz képest hűvös, időben kezdtük meg a 28 kilométeres útvonalat szombat délelőtt a kőszegi vasútállomáson. A határmenti barokk kisváros szépségei után hamarosan a hegység lankáin találtuk magunkat. Elsőként a hódító Szulejmánról elnevezett kilátót, majd pedig már a 600 méteren lévő Óház kilátót vettük be. Innen fentről már makettként bújtak mega alattuk a kisváros házai. Délután négy óra után értük el a határkőre épült Írott-kő kilátót. Sajnos a felhős idő miatt nem tudtuk kiélvezni az innen nyíló páratlan panorámát, csak a hegység körüli völgyekben megbúvó apró falvakig láttuk el. Meredek lejtő következett Velem falucskáig. Itt töltöttük az éjszakát. Este sütögettünk a tűznél majd visszahúzódva a meleg házba, hosszú beszélgetés vette kezdetét.

Vasárnap ismét komor, felhős, hűvös reggelre ébredtünk. 8 kilométer várt még ránk a hegyalján vissza Kőszegig. Megcsodáltuk Cák falucska történelmi pincesorát, majd a Pogány-völgyön keresztül visszatértünk Kőszegre.

Kellemesen elfáradva, de jó hangulatban telt a vonatút vissza Budapestre.

További képek

Támogatónk

bakoslogo

Köszönjük a Bakos Faipari Egyéni Cégnek, hogy segített iskolapadjainkat felújítani és könyvtárpolcainkat elkészíteni.

kobold 004

szelektiv