Sakk diákolimpia

2019. január 29-én rendezték a XXII. kerületi Sakk Diákolimpiát egyéni kategóriában, melyen iskolánk nyolc tanulója vett részt. Benesóczky Blanka (5n) a III. korcsoportos lányok, Vén Villő (3n) a II. korcsoportos lányok aranyérmét hozta el. Major Zsombor (2n) ezüstérmes, Bonyhádi Simon (2n) pedig bronzérmes lett a fiú I. korcsoportban. Rajtuk kívül Skerlecz Arnold (2n), Fodor Bertalan (1b), Nagy László (2a) és Végh Ádám (2n) képviselték iskolánkat. Blanka és Villő – kerületi elsőként - továbbjutottak a Budapesti Sakk Diákolimpiára! Zsombor pedig - kerületi másodikként - egy pótselejtezőn kap esélyt ugyanerre!

2019. január 31-én rendezték a XXII. kerületi Sakk Diákolimpiát csapat kategóriában, melyen iskolánk két csapattal vett részt. Első csapatunk a második helyet, második csapatunk a negyedik helyet szerezte meg. Ónodi Miklós (3a), Bonyhádi Simon és Skerlecz Arnold (2n), Vén Villő (3n) - Fodor Bertalan (1b), Papp Gábor, Pajter Dávid és Végh Ádám (2n).
GRATULÁLUNK SAKKOZÓINKNAK!

Szép eredmények a Budapesti Úszó Diákolimpián

A hétvégi Budapesti Úszó Diákolimpián kiválóan szerepeltek diákjaink! Pálinkás Luca (5a) bronzérmes lett mellúszásban, és a pontszerző 6. helyet szerezte meg gyorsúszásban. Legfiatalabb versenyzőnk, Tátos Vilmos (2a) 14. lett mellúszásban. Gál-Werl Patrik (5a) 23. helyezést ért el hátúszásban. Ebben a korcsoportban (2008 és későbbi születésűek) az amatőr és profi úszók eredménye még egybeszámít, ez még jobban emeli diákjaink teljesítményét. A Budapesti Döntő I-III. helyezett egyéni versenyzői és csapatai (váltói) jogosultak a Diákolimpia országos döntőjében való szereplésre. Ennek értelmében örömmel jelentjük, hogy PÁLINKÁS LUCA MELLÚSZÁSBAN TOVÁBBJUTOTT AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE!

Felvételi frász

Szerda délután régi gádorosaink jöttek egy kis kötetlen beszélgetésre.
Az apropót a középiskolai felvételi adta. Ifijeink, 4 különböző iskolából hasznos tanácsokkal, tapasztalatokkal segítették a hetedikes, nyolcadikos érdeklődőket.

Köszönet érte!

Karácsonyi műsoraink

Szabados Mónika néni színjátszósai idén is karácsonyi előadással kedveskedtek felsőseinknek.

Péntek délelőtt alsósaink is karácsonyi megemlékezésen vettek részt. 
Évek óta negyedikeseink műsort készítenek az alsóbb évfolyamoknak, és hagyományosan vendégül látják az Árnyas Kert (Kisfaludy) óvoda csöppségeit.
Idén Butella Erzsi néni vezetésével a 4.a osztály műsora aratott nagy sikert.

Boldog karácsonyt Gádor!

Élménybeszámoló

Zoli bácsi és Dia néni az amerikai, és a japán kerékpártúrájuk képes beszámolója után újabb élményeiket mesélték el az érdeklődőknek. Ezúttal régi tanítványunk Bodó Aliz is velük tartott. Legújabb túrájuk során a Kaukázus országaiban tekertek.
Nagyon sok érdekességet tudtunk meg Grúziáról, Örményországról és Azerbajdzsánról.

Tarolt a Gádor a kerületi angolon

A 7.-8. osztályosok kerületi versenyén alap és emelt kategóriában versenyeztek a diákok.

A 7. osztályosok alap kategóriájában Barta Nimród 7.a. a II. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára Németh Tibor.

De emelt kategóriában is gádoros végzett a II. helyen Bartos Sarolta 7.a. személyében. Felkészítő tanára Leskó Gabriella.

A nyolcadikosok versenyében emelt kategóriában a dobogó legfelső fokára állhatott Szabó Flóra 8.a., míg az ezüstös második helyet Tar Péter 8.a. hozta el. Felkészítő tanáruk Leskó Gabriella volt.

Diákoknak és pedagógusoknak, na meg a büszke szülőknek is gratulálunk!

Hispánia megigézett

Tibi bácsi, mint Dr. Németh Tibor kutatótanár egy tartalmas, színvonalas estét szervezett a Gádor tornatermébe a fenti címmel. A több mint 3 órás előadáson - ami diákok,szülők,kollégák előtt zajlott - felléptek meghívott vendégelőadók, szülők, diákok és volt diákok, kollégák és a tanár úr gyermekei is.
Az esten megismerhettük az egykor hatalmas spanyol birodalom gyarmatait, kultúráját, zenéjét, verseit, ételeit. A szünetben a jelenlévők még a híres serrano sonkát is megkóstolhatták és a spanyolok világhírű édességét, a churrost.

Fényképek

Mi mindannyian ide járunk

 • 04
 • 09
 • 11
 • 02
 • 14
 • 13
 • 05
 • 03
 • 16
 • 17
 • 15
 • 10
 • 12
 • 01
 • 07
 • 06
 • 08

Támogatónk

bakoslogo

Köszönjük a Bakos Faipari Egyéni Cégnek, hogy segített iskolapadjainkat felújítani és könyvtárpolcainkat elkészíteni.

kobold 004

szelektiv