Vulkán projekt a 6.a-ban

Újra vulkánok lepték el a Gádort, ezúttal a 6.a. osztály jóvoltából. A gyerekek nagyon kreatívan oldották meg a feladatot és készítettek vulkánt, tablót, PPT-t. Nem csak a szinte működő vulkánokkal remekeltek, de a bemutatás köré font történetek is ötletesek voltak: valaki "repülőről lenézve" mesélte el a látottakat, más egy utazás történetébe szőtte, valaki pedig a szponzorokat sorolta fel. Ismét sok szülő, érdeklődő nézte végig a csapatok előadását. Vera néni köszöni mindenkinek a munkáját,nagyon elégedett volt.

További képek

Alsós vers- és prózamondó verseny

A kerületi versenyt megelőző gádoros háziversenyre nagyon sok diákunk jelentkezett és tanult meg 1-1 verset, prózarészletet. Mindenkinek köszönjük a felkészülést!

A versenyen a következő eredmények születtek:

Vers 1-2. évfolyam:
1. Jámbor András 2.n.
2. Dévényi Dániel 1.n.
3. Boros Kinga 2.n.

Vers 3-4. évfolyam:
1. Kovács Martin 4.n.
2. Nyári Zsófia 4.a.
3. Szombathelyi Bori 3.n.

Próza 1-2. évfolyam
1. Papp Gábor 2.n.
2. Polgár András 1.n.
3. Nagy László 2.a.

Próza 3-4. évfolyam
1. Kálóczy Borbála 4.a.
2. Papp Kristóf 4.a.
3. Hellinger Anna 3.n.

A kerületi versenyt 3-4. évfolyamos diákoknak szervezik, így itt iskolánkat Kálóczy Bori 4.a. és Kovács Martin 4.n. képviseli.
Gratulálunk minden résztvevőnek!

Ragadozómadarak a Gádorban

Pénteken három sólyom és egy egerészölyv látogatott el a Gádorba a Vadászmadár Kft. jóvoltából. Kisteleki Gergely - a madarak gazdája és nemritkán "párja" :) - hét alsós osztálynak tartott előadást a nála élő több mint 20 madárról, melyek között sok a sérülésből felépült, megmentett madár is. A gyerekek szívesen hallgatták az okos hollóról, a kutyafélő bagolyról és más madarakról a történeteket. Az előadások végén az udvaron pedig az egerészölyv röptetését nézték nagy sikongatások mellett a gyerekek. 

Fényképalbum

 

Vitorlázás

Illinger Peti révén a "Hozd el az osztályodat vitorlázni!" program keretében egy "pöffös" kalandban volt része az 5.n osztálynak, szülőkkel, testvérekkel és az osztályfőnökükkel Fövenyesen (PÖFF Sportegyesület). Litkey Árpi és Zsuzsi szervezésében és segítségével csodálatos élményben lehetett részük, kipróbálhatták a vitorlázás tudományát egy gyönyörű késő nyári meleg napon, amit közös ebéddel és játékkal, valamint egy kis golfozással zártak a Balaton partján. Okleveleket (ajándékokat is) kaptak a bátorságukért, akik vízre szálltak.
Köszönjük a felejthetetlen élményt a Pöff Sportegyesületnek, Litkey Árpinak és Zsuzsinak!
 

Karácsonyi ajándékgyűjtések a Gádorban

Iskolánk idén is több ajándékgyűjtő kezdeményezéshez kapcsolódik. December 4-ig tart a Szent László Társulat határon túli magyar iskolák, óvodák és árvaházak részére szóló gyűjtése. Ide jó állapotú játékokat, társasokat, magyar nyelvű gyermek könyveket és tartós édességet, élelmiszert várnak.

A Baptista Szeretetszolgálat cipős doboz akciója is meghirdetésre kerül. Ide egy "cipősdoboznyi" játékot várunk, amit becsomagolt, de nyitható cipős dobozba helyezzenek(külön csomagolva a doboz tetejét és az alját), jelezve a tetején, hogy hány éves fiúnak vagy lánynak szánták az ajándékot. A gyűjtés december 17-ig tart.

A kezdeményezésekbe természetesen nem kötelező bekapcsolódni, viszont aki megteszi, azt kérjük, hogy ne koszos, selejtezésre szánt játékokat tegyen bele a csomagba, hanem új, vagy újszerű dolgokat!!!

December 10-i héten pedig a gádoros rászoruló családoknak gyűjtünk tartós élelmiszert az aulába kihelyezett kosárba.

KÉSZÜLJÜNK EGYÜTT AZ ÜNNEPEKRE!

A világ múmiái

Ezen az egyedülálló kiállításon vett részt iskolánk 5.n. osztálya Vera nénivel és Kati nénivel. A különleges és néha rémisztő tárlat nagyon tetszett a gyerekeknek. A hivatalos tárlatvezetéshez audioguide eszközt is kaptak, továbbá 3D-s szemüveget és rejtvényt is fejthettek jutalomért, majd a végén filmnézéssel zárult a program.

Halloween az 5.n-ben

Csütörtök délután az 5.n. osztály Vera nénivel halloweenesre díszítette a termét, majd mindenki tökfaragásba kezdett. Az elkészült tökök később mécsesként világítottak, míg a gyerekek otthonról hozott, dekoratív édességeket falatoztak. A délutánba pár játékos vetélkedő is belefért.
Rémesen jó nap volt.

További képek

Mi mindannyian ide járunk

 • 14
 • 10
 • 04
 • 11
 • 03
 • 05
 • 16
 • 08
 • 01
 • 13
 • 09
 • 02
 • 07
 • 12
 • 06
 • 17
 • 15

Támogatónk

bakoslogo

Köszönjük a Bakos Faipari Egyéni Cégnek, hogy segített iskolapadjainkat felújítani és könyvtárpolcainkat elkészíteni.

kobold 004

szelektiv